2 το Βράδυ

Είναι 2 το βράδυ. Ένας άντρας κάθεται στον υπολογιστή του, τον ανάβει και ανοίγει ένα κενό έγγραφο. Δίπλα του ένα μαύρο σημειωματάριο με ένα στυλό. Σκέψεις, ιδέες, συναισθήματα, όλα είναι γραμμένα εκεί. Στα ηχεία ακούγεται τζαζ μουσική, η μοναδική μουσική που ταιριάζει σε μια τέτοια βραδυά. Σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν, ο άνθρωπος αυτός θα έπινε ουίσκι και θα φυσούσε νωχελικά τον καπνό από το τσιγάρο του. Λίγο αργότερα, θα το έσβηνε σε ένα τασάκι με μία στίβα από γόπες. Το έγγραφο στον υπολογιστή τον περιμένει. Περιμένει να γεμίσει με λέξεις, με εικόνες και νοήματα. Απόψε είναι η βραδυά του. Σήμερα θα γράψει το αριστούργημα, αυτό για το οποίο όλος ο κόσμος θα παραμιλά.

Βιάζεσαι.

Πρώτα θα πρέπει να παλέψει με τους δαίμονές του, με τις μαύρες σκέψεις του, με τις αγωνίες του. Θα πρέπει να συμφιλιωθεί με αυτές – σε ένα βαθμό τουλάχιστον- αν θέλει να κάνει το επόμενο βήμα. Θα πρέπει να μάθει να τις διαχειρίζεται, να τις ελέγχει. Πόσο δυνατός αισθάνεται για να έρθει αντιμέτωπος με αυτές; Πόσο δυνατός είναι να αποδεχτεί την απώλεια; Θυμάται τι σκεφτόταν στο αυτοκίνητο στο δρόμο για τη δουλειά. Θυμάται εικόνες από τα παιδικά, ανέμελα χρόνια, τότε που δεν έδινε σημασία στα πρόσωπα και τις καταστάσεις και η έλλειψή τους σήμερα του προκαλεί ένα σφίξιμο στην καρδιά. Δεν πίστευε ποτέ πως θα βρισκόταν σε αυτό το σημείο. Ίσως γιατί νόμιζε πως θα τα έχει για πάντα δίπλα του.

Αφελή.

Ο κέρσορας εξακολουθεί να αναβοσβήνει. Κλείνω το έγγραφο. Δεν έχει νόημα. Έχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει. Δεν ήρθε ακόμα η ώρα. Κοιτάω το μαύρο σημειωματάριο δίπλα μου. Είναι κενό. Κάποια στιγμή θα γεμίσει, είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

Καμία όμορφη σκέψη δεν έγινε ποτέ στις 2 το βράδυ. Κανένα αριστούργημα. Μοναχά η τζαζ μουσική που ηχεί μελαγχολικά. Η μουσική και αυτό το άρθρο.

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “2 το Βράδυ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s